PATROL PAGER – A megbízható vagyonőr

Havasi Zoltán

Havasi Zoltán

Bejegyzés dátuma: 2024. 06. 05

 

PATROL PAGER – A MEGBÍZHATÓ VAGYONŐR

 

Miért kell telefonon bejelentkezniük a vagyonőröknek a munkaadójuknál a szolgálatuk megkezdése előtt 1 órával?

 

A munkakezdés előtti telefonos bejelentkezésnek több oka is lehet:

Biztonság és nyomon követes: A munkaadó szeretné tudni, hogy az adott napra beosztott vagyonőrök elérhetők és felkészültek-e a munkájukra. A telefonos bejelentkezés lehetővé teszi a munkaadó számára, hogy nyomon kövesse az alkalmazottak jelenlétét és felmérje az esetleges hiányzásokat.

Kommunikáció: A bejelentkezés lehetőséget ad arra, hogy a munkaadó fontos információkat osszon meg az aznapi teendőkről, változásokról vagy speciális utasításokról.

Számonkérhetőség: A bejelentkezés révén a munkaadó ellenőrizni tudja, hogy az alkalmazottak elvégezték-e a megfelelő előkészületeket a munka megkezdése előtt, például a felszerelés ellenőrzése, vagy a napindító információk áttekintése.

Rugalmas munkaidők: Ha az alkalmazottaknak változó időpontokban kell megkezdeniük a szolgálatot, a telefonos bejelentkezés lehetőséget ad a munkaadónak arra, hogy felmérje a dolgozók elérhetőségét és időbeosztását.

Rendellenességek észlelése: Ha a vagyonőrök nem jelentkeznek be az elvárt időben, ez jel lehet arra, hogy valami probléma van. A munkaadó ilyenkor tud lépni és intézni a helyettesítést, hogy biztosítsa a szolgálat folytonosságát és a dolgozók biztonságát.

Az itt felsorolt gyakorlati okok támogatása céljából került kifejlesztésre egy érkezés,- és jelenlétellenőrző, tartózkodási hely meghatározó, munkaidő nyilvántartó, tevékenységfelügyeleti, személyhívó készülék, a PATROL PAGER, ami egyrészt átláthatóvá teszi a vagyonőrök bejelentkezését és tevékenységét a munkáltatók számára, másrészt hatékony segítséget nyújt a biztonsági protokollok betartásában.

 

Mitől jobb a PATROL PAGER egy hagyományos mobiltelefonhoz képest?

 

Üzembiztonság: A PATROL PAGER, egy diszpécserközpont által, távolról felügyelt, menedzselt, GSM készülék. A készüléket érintő bármilyen állapotváltozás - bekapcsolás, kikapcsolás, gyenge akkufeszültség, töltés, töltés megszakadt, ütés, elesés, segélykérés, RFID olvasás, Beacon érzékelés, alacsony vagy magas hőmérséklet, rongálás - egy eseményjelzés formájában kerül megjelenítésre valós időben a diszpécser számítógépén, aki az eseménynek megfelelően megteszi a szükséges intézkedésket.

Hagyományos mobiltelefonoknál a készülék üzemeltetése kizárólag a felhasználó gondosságán és kötelességtudatán múlik. Ez viszont jelentős kockázatviselésre kényszeríti a munkáltatókat. Ha ugyanis a vagyonőr elfelejti feltölteni, bekapcsolni, vagy esetleg magával vinni a mobiltelefonját a szolgálati helyére, akkor a vele való kapcsolattartás és kommunikáció, tartózkodásának nyomon követhetősége, valamint az ellenőrzés lehetősége kikerül a munkáltató hatásköréből, ami komoly biztonsági kockázatokat hordoz a vagyonvédelmi szolgáltató számára.

Automatizált bejelentkezés: A PATROL PAGER beépített RFID olvasóval és 3 funkciógombbal rendelkezik, ami lehetőséget teremt a vagyonőr számára telefonálás helyett automatizált bejelentkezésre egy gomb megnyomásával és/vagy egy személyazonosító érintésével, ami lehet egy RFID kártya, vagy akár egy RFID kulcstartó is. Az így keletkeztetett eseményjelzést a PATROL PAGER valós időben továbbítja a távfelügyeleti állomásra, melyet a szoftver automatikusan naplóz. Az automatizált bejelentkezés egyrészt kiváltja a hagyományos telefonos bejelentkezést, másrészt megszűnteti az egyidőben történő telefonálások okozta túlterhelést is, ami a diszpécserek figyelmét és hatékonyságát rontja. Természetesen lehetőség van a diszpécserszolgálat kiszervezésére is, akár külső távfelügyeleti szolgáltató bevonásával.

A hagyományos mobiltelefonok üzemeltetésénél nincs lehetőség automatizált bejelentkezésre, így a vagyonőr kizárólag telefonhívással tud bejelentkezni a munkáltatójánál, ami mindkét fél számára időrabló és rendkívül körülményes.

Rendellenességek kezelése: A bejelentkezések automatizált figyelését a távfelügyeleti szoftverben egy intervallumfigyelési szabály segíti. A vezényléssel megbízott szolgálatvezető előzetesen ki tudja alakítani a szoftverben az intervallumfigyelési szabályokat, vagyis azt, hogy kinek mikor kell bejelentkeznie a munkáltatónál (Pl.: Kis Géza – minden 3.-ik nap reggel 5 óra és 5 óra 15 között). Késés esetén a távfelügyeleti szoftver azonnal riaszt és a diszpécser felhívja a vagyonőr PATROL PAGER készülékét. A kettejük közt zajló beszélgetés - minőségbiztosítási okból - minden esetben hangrögzítésre kerül, így egy vitás helyzetben lehetőség van az elhangzottak utólagos kiértékelésére is. Előfordulhat akár olyan helyzet is, amikor a készülék üzemeltetését valamilyen külső tényező veszélyezteti. Ilyen lehet például az akkumulátor merülése, aminek a tényét a készülék nem csak a vagyonőrnek helyben jelzi, hanem a távfelügyeleti központnak is megküldi. A diszpécser értesíti a vagyonőrt, ha az elmulasztaná 5 percen belül a töltő csatlakoztatását, ezzel is kikényszerítve a PATROL PAGER töltésének megkezdését, melyet a készülék egy eseményjelzéssel nyugtáz (töltés megkezdve) a távfelügyelet felé.

A hagyományos mobiltelefonok üzemeltetése kizárólag a felhasználók gondosságán és kötelességtudatán múlik, így a vagyonőrrel való együttműködés a munkáltató részéről erős bizalomra épül. 

Automatizált riport: A távfelügyeleti szoftver naplózza az eseményeket, majd a beállított időintervallum szerint emailben továbbítja azokat az illetékesek számára.  A riport a napi bejelentkezések, valamint az épületben felszerelt rádiófrekvenciás tevékenység- és területazonosító jeladók érzékelésének időpontjait tartalmazza, mely egyrészt ellenőrzésre, másrészt teljesítés igazolásra is szolgálhat. 

A hagyományos mobiltelefonok üzemeltetésekor a munkáltatónak nincs lehetősége a készülék diagnosztikai információinak távoli hozzáférésére és naplózására, csak a hangkommunikáció rögzítésére, ha rendelkezik hozzá megfelelő műszaki megoldással.

 

 

 

 

Kinek a tevékenységét teszi hatékonyabbá a PATROL PAGER készülék?

 

Elsősorban olyan vállalkozásoknak nyújt a készülék hathatós segítséget, ahol nagy kihívást jelent az, hogy minden dolgozó időben megjelenik-e a munkahelyén, az előírt helyen tartózkodik-e és a meghatározott tevékenységeket folytatja-e.

Számos, egymástól kisebb-nagyobb távolságra lévő munkavégzési helyen, azonos időintervallumban szolgáltatást nyújtó vállalkozások - kezdve a vagyonvédelemtől, a takarításon át, egészen a karbantartásig - számára készült a PATROL PAGER.

 

Összefoglalva, milyen problémákat old meg a PATROL PAGER készülék?

 

  • Felügyeli meghatározott időben és létszámban az adott helyen történő megjelenést. Elmaradás vagy hiányos létszám esetén azonnal riasztás keletkezik a távfelügyeleti rendszerben, melyre intézkedések foganatosíthatók.
  • Valós idejű jelentést küld a munkavállaló objektumon belüli helyzetéről, mozgásáról, nyugalmi állapotáról.
  • Felügyeli az adott helyszínen meghatározott időintervallumban történő megjelenést objektumon belül, megjelenés elmaradása esetén a távfelügyeleti rendszer riasztást, ami intézkedést von maga után.
  • Egyedül munkát végző dolgozó esetén képes elesést detektálni, vagy akár csendes pánikriasztást továbbítani.
  • A munkát megkezdő és befejező munkavállalókat egyedileg képes azonosítani személyre kiadott rádiófrekvenciás azonosító (RFID) segítségével, így alkalmas munkaidő nyilvántartásra költséges beléptető rendszer kiépítése nélkül.
  • A PATROL PAGER képes a felügyelt területre kihelyezett Bluetooth alapú területazonosítók (BEACON) megközelítésével a környezet pillanatnyi hőmérsékletét és páratartalmát is továbbítani a távfelügyeleti központba a BEACON azonosítószámának elküldése mellett. Ezeknek az adatoknak az elemzésével azonnal megállapítható, hogy egy adott területen például megtörtént-e a felmosás.
  • A készülék adatai egy távfelügyeleti központba érkeznek, ahol a meghatározott események bekövetkezése, vagy elmaradása esetén riasztás keletkezik, melyre egy 24 órás diszpécserszolgálat reagál.
  • Ezen kívül lehetőség van az események és riasztások azonnali továbbítására is a munkáltató által meghatározott személyek részére.

Ezzel a megoldással a vállalkozások jelentős ellenőrző és adminisztrációs költséget takaríthatnak meg, miközben hiteles kimutatásokat, vagy akár elektronikus teljesítés igazolásokat is készíthetnek alvállalkozóik és ügyfeleik számára.

Kereső

Címkék

patrol vagyonőr

Egyeztessen velünk személyesen

Érdekli, hogyan növelhetjük biztonságát, versenyképességét egyedi fejlesztéseinkkel?

Adja meg elérhetőségeit és munkatársunk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy személyes találkozót egyeztessünk, ahol felmérjük az igényeit - és egyedi megoldást kínálunk.

ELÉRHETŐSÉG

Mohanet cím 1152 Budapest, Telek utca 7-9.
Mohanet cím +36 (1) 271-1141
Mohanet cím info@mohanet.com
Mohanet cím www.mohanet.hu