SMARTALARM
4in1 RIASZTÓRENDSZER

Modulárisan bővíthető, új generációs riasztórendszer

MI AZ A SmartAlarm 4in1?

Távfelügyelet. Távvezérlés. Távprogramozás. Távoli szoftverfrissítés. Egy rendszerben.

Bármilyen meglévő rendszer helyére beépíthető, telepítése egyszerű, használata pedig távfelügyelettel a legnagyobb biztonságot nyújtja.

A SmartAlarm 4in1 lehetővé teszi a meglévő, elöregedett riasztóközpontok gyors és költséghatékony lecserélését.

Segítségével a meglévő rendszerek zónái és partíciói egyszerűen, vezetékes és/vagy vezeték nélküli módon szabadon bővíthetőek.

Az egyes csatornák a telepítők által tetszőlegesen konfigurálhatók, így számos szenzor és terepi készülék csatlakoztatására és vezérlésére is alkalmas – vagyis a SmartAlarm 4in1 felhasználási lehetőségei szinte korlátlanok, beleértve az okosotthon rendszerekkel történő integrálást is.

Távfelügyelet. Távvezérlés. Távprogramozás. Távoli szoftverfrissítés. Egy rendszerben.

8/16 zónás riasztóközpont, ami 96 zónáig bővíthető

32 önállóan élesíthető terület (32 partíció)

32 lokális vagy globális kezelőegység

250 egyedileg azonosított felhasználó

8/16 hibrid zónabővítő (vezetékes és Wifi)

4G képes GSM modem beépített SIM kártyával

Modern, üvegfelületű, érintőkártyás fali kezelőegység

LoRa alapú rádiós távirányító 4 programozható gombbal

Tetszőlegesen konfigurálható csatornák

Személyes SOS vészjelzés lehetőség

Okostelefon applikáció

Okosotthon integráció

EGYSZERŰ BEÉPÍTÉS MEGLÉVŐ RENDSZER HELYETTESÍTÉSÉRE

A már meglévő riasztórendszerek cseréjekor kiaknázhatjuk a korábban kiépített kábelhálózat lehetőségeit. A bővítő modulok és a központi egység így közösen helyezhetőek el és vezetékes kapcsolat is megvalósítható közöttük.

A vezeték nélküli telepítés épp ilyen könnyen megoldható. A SmartAlarm 4in1 master és a slave bővítő egységek Wifi csatornán is képesek kommunikálni egymással, így a távoli objektumokat is könnyedén egy rendszerbe integrálhatjuk.

Így a SmartAlarm 4in1 rendszerben egyidejűleg felügyelhető például egy különálló családi ház, garázs és műhely, vagy egy több épülettömbből álló irodaház komplexum, esetleg ipari épületegyüttes kapcsolata is.

EGYSZERŰ BEÉPÍTÉS MEGLÉVŐ RENDSZER HELYETTESÍTÉSÉRE
EGYSZERŰ BEÉPÍTÉS MEGLÉVŐ RENDSZER HELYETTESÍTÉSÉRE

A SmartAlarm 4in1 telepítésével könnyen kiválthatóak a hagyományos, nyomógombos kezelőegységek RFID/NFC olvasóval, rádiós távirányítóval, és a mobilapplikáció használatával.

Az új rendszerben így nem lesz szükség felhasználói kódok beállítására, azok megjegyzésére és időigényes beütésére, az elütések miatti újrapróbálkozásra sem, és azért sem kell aggódnia a felhasználónak, hogy a rendszert figyelmetlenségből beindítja.

A piacon számos különféle olvasóegység érhető el, ezért a SmartAlarm rendszert úgy terveztük meg, hogy bármilyen kezelőegységet hozzáilleszthessünk egyedi igények szerint is, legyen szó PIN kódos vagy akár ujjlenyomat azonosításról.

EGYSZERŰEN TELEPÍTHETŐ ÉS BŐVÍTHETŐ RENDSZER

A SmartAlarm 4in1 telepíthető akár a létező kábelezés használatával, de anélkül is, mivel a master és a slave bővítő egységek Wifi csatornán is képesek kommunikálni.

A SmartAlarm 4in1 csatornáit a telepítő szakemberek a Helios Toolbox cloud alapú webalkalmazás segítségével interneten keresztül konfigurálhatják. Az alkalmazásban létrehozhatnak zónákat, virtuális és fizikai távirányítókat, RFID olvasókat és vezérelhető kimeneteket, amiket hozzárendelhetnek a definiált partíciókhoz.

Segítségével a meglévő rendszerek zónái és partíciói egyszerűen, szabadon bővíthetőek.

Az egyes csatornák a telepítők által tetszőlegesen konfigurálhatók, így számos szenzor és terepi készülék csatlakoztatására és vezérlésére is alkalmasak.

Távfelügyelet igénylése esetén a szolgáltató az ügyfél adatait egyszerűen rögzítheti a MonitoringBook Pro alkalmazásban, ezzel meg is történik a SmartAlarm 4in1 csatlakoztatása.

HOVA AJÁNLJUK
A SmartAlarm 4in1 RENDSZER HASZNÁLATÁT?

Családi házakhoz

Családi házakhoz

Társasházakhoz

Társasházakhoz

Műhelyekhez

Műhelyekhez

Gyártóüzemekhez

Gyártóüzemekhez

Raktárakhoz

Raktárakhoz

Üzletekhez

Üzletekhez

Irodaépületekhez

Irodaépületekhez

Bevásárlóközpontokhoz

Bevásárlóközpontokhoz

SmartAlarm 4in1 AZ OKOSOTTHONBAN

Mivel a SmartAlarm 4in1 alapból rendelkezik beépített RS485/soros, CAN és Wifi interfésszel, így egyszerűen csatlakozhatunk hozzá okos otthon központokat is.

Okos otthon rendszerek integrációjakor lehetőségünk nyílik például arra, hogy a riasztó mozgásérzékelőivel vezérelhessük a keringtető szivattyút, így a fürdőszobába érkezve azonnal meleg víz folyik a csapokból. Beállíthatjuk azt is, hogy a riasztó élesítésével egyidőben a redőnyök is bezáródjanak.

A SmartAlarm 4in1 a Chameleon Smart Home rendszerrel kompatibilis, a közös fejlesztéseknek köszönhetően a jövőben több új integrált funkció beépítésére nyílik lehetőség.

SmartAlarm 4in1 AZ OKOSOTTHONBAN

TÁVFELÜGYELETTEL VAGY ANÉLKÜL

TÁVFELÜGYELETTEL

Távfelügyeleti szolgáltatáskor SIM kártyát és mobil internet előfizetést biztosítunk a SmartAlarm 4in1 riasztórendszer részére, melynek működését kábelszakadás vagy áramszünet sem tudja befolyásolni.

A távfelügyeleti szolgáltatást a Monitoringbook Pro alkalmazáson keresztül biztosítja a diszpécserközpontunk, ami lehetővé teszi, hogy az eseményjelzésekre azonnal és szakszerűen reagáljunk.

TÁVFELÜGYELETTEL

A SmartAlarm 4in1 egy új termék a hazai piacon, de már több, mint 80 szolgáltató, 150 távfelügyeleti állomása rendelkezik a fogadására alkalmas központtal.

A riasztórendszer távfelügyeleti szolgáltatása nem csak az objektum védelmére terjed ki, hanem annak lakóira is. A MonitoringBook Home alkalmazáson keresztül a felhasználó vészjelzést tud küldeni egy S.O.S. gomb megnyomásával. Mivel az okostelefon képes a GPS koordináták rögzítésére, az S.O.S. jelzéssel együtt ezek is kézbesítésre kerülnek a távfelügyeleti központ és az applikációt használó hozzátartozók felé.

Így a riasztóközpont egyben személyfelügyeletet is biztosít – nem csak az ingatlanra vigyáz, hanem azok lakóira is, bárhol is tartózkodjanak.

SmartAlarm 4in1 master készülék beépített 4G képes GSM modemmel és Wifi modullal rendelkezik, így online biztosítja a 1) távfelügyelet mellett a 2) távprogramozást, 3) távvezérlést és a 4) távoli szoftverfrissítést is. Alapvetően az itt említett 4 képesség miatt kapta a riasztórendszer a SmartAlarm 4in1 elnevezést.

TÁVFELÜGYELETTEL
TÁVFELÜGYELETTEL

TÁVFELÜGYELET NÉLKÜL

A SmartAlarm 4in1 távfelügyeleti szolgáltatás nélkül is üzemeltethető, de ebben az esetben a riasztórendszer kizárólag az otthoni, vezetékes internethálózaton működtethető.

Előnye, hogy a felhasználó az okostelefonján futó, MonitoringBook HOME alkalmazásból távolról be- és ki tudja kapcsolni a riasztóját, valamint igény szerint ki is iktathatja az egyes zónáit és partícióit.

Hátránya, hogy az applikációból nem értesül a rendszerét érintő eseményekről, valamint áramszünet vagy kábelszakadás esetén a riasztórendszerrel való kommunikáció is megszakad, ezért az objektum biztonsága nem garantálható.

Vészhelyzet esetén GPS koordinátával társított pánikjelzést sem küldhető a többi családtag számára.

A SmartAlarm 4in1 TECHNOLÓGIÁRÓL RÉSZLETESEN

A SmartAlarm 4in1 készülék alapesetben 8 zónabemenettel rendelkezik, melyek képesek EOL, illetve DEOL ellenállások figyelésére, így támogatják a zónaduplázást, mellyel akár 16 zóna kezelése is megvalósítható. Egy masterhez maximum 5 db slave készülék csatlakoztatható rádiós (Wifi) vagy vezetékes (Can) kapcsolaton keresztül, így összesen 96 zónára bővíthetjük a teljes SmartAlarm 4in1 rendszerünket, amit akár 32 partícióra (különállóan élesíthető terület) oszthatunk. A partíciókhoz pedig 250 felhasználónak biztosíthatunk teljes vagy részleges hozzáférést.

A SmartAlarm 4in1 készülékből kétféle típust (master és slave) különböztetünk meg kommunikációs képességük alapján:

A SmartAlarm 4in1 master beépített 4G képes GSM modemmel és Wifi modullal rendelkezik, így interneten és 868Mhz-en keresztül képes kommunikálni. Az IP alapú GSM kommunikáció a távprogramozást, távvezérlést, távfelügyeletet és a távoli szoftverfrissítést támogatja, míg a Wifi az egymáshoz csatlakoztatott slave készülékek közötti rádiós kapcsolatot biztosítja.

A SmartAlarm 4in1 slave kizárólag Wifi modemmel rendelkezik.

Egy SmartAlarm 4in1 8 szabadon programozható, multifunkciós csatornával (zónabemenet), plusz 6 programozható I/O porttal rendelkezik. Ezek az I/O portok általános célú bemenetként, Wiegand interfészként vagy OC kimenetként is használhatóak. A multifunkciós csatornákat elsősorban zónabemenetként (EOL, DEOL) vagy további vezérelhető kimenetként (OC), soros (UART) és Wiegand kommunikáció támogatására is használhatjuk.

A SmartAlarm 4in1 TECHNOLÓGIÁRÓL RÉSZLETESEN

A beépített Can interfésznek köszönhetően a SmartAlarm 4in1 slave készülékeket vezetékes módon is összekapcsolhatjuk egymással, Can-Wiegand illesztő közbeiktatásával pedig akár 32 RFID olvasót csatlakoztathatunk, ami lokális vagy globális kezelőegységként, vagy akár beléptetőrendszerként is működtethető.

A master és slave készülékek Bluetooth modemmel is rendelkeznek, így különböző szenzorok vezeték nélküli illesztésére is alkalmasak. Bluetooth alapú hőmérő szenzorokkal megelőzhető az egyes helyiségek tartós kihűtése, például szellőztetéskor egy nyitva maradt ablak miatt.

A SmartAlarm 4in1 beépített RS485/UART, CAN és Wifi interfésszel bír, így okos otthon központok csatlakoztatására is alkalmas.

A Wiegand kommunikáció RFID/NFC érintőkártyás olvasók csatlakoztatására ad lehetőséget. Az érintőkártyás olvasóval ugyanis könnyen kiváltható a hagyományos nyomógombos kezelőegység, mivel a zónák és partíciók kezeléséről már nem a fali kezelőbillentyűzet, hanem a mobil applikáció gondoskodik. Ennek köszönhetően már nincs szükség felhasználói kódok beállítására, valamint azok megjegyzésére és időigényes beütésére sem.

MONITORINGBOOK: A TÁVFELÜGYELETI APPLIKÁCIÓ

Platformfüggetlen, webes vékony kliens szoftver és mobilapplikáció, amivel az eseményjelzések azonnal hozzáférhetőek, az egyes riasztások valós időben megjeleníthetők, a múltbéli adatok azonnal lekérdezhetők és a távfelügyelt berendezések távolról vezérelhetők.

A MonitoringBook segítségével bármilyen eszközről, bármikor hozzáférhető a riasztórendszer, így folyamatos betekintést és valós idejű ellenőrzést tesz lehetővé.

Az adatokat táblázatos és grafikus formában is megjeleníti, bizalmas információkat pedig nem tárol, így biztonságos és megbízható.

MonitoringBook Home

Master

MonitoringBook Home

Slave

A beépített Can interfésznek köszönhetően a SmartAlarm 4in1 slave készülékeket vezetékes módon is összekapcsolhatjuk egymással, Can-Wiegand illesztő közbeiktatásával pedig akár 32 RFID olvasót csatlakoztathatunk, ami lokális vagy globális kezelőegységként, vagy akár beléptetőrendszerként is működtethető.

A master és slave készülékek Bluetooth modemmel is rendelkeznek, így különböző szenzorok vezeték nélküli illesztésére is alkalmasak. Bluetooth alapú hőmérő szenzorokkal megelőzhető az egyes helyiségek tartós kihűtése, például szellőztetéskor egy nyitva maradt ablak miatt.

A SmartAlarm 4in1 beépített RS485/UART, CAN és Wifi interfésszel bír, így okos otthon központok csatlakoztatására is alkalmas.

A Wiegand kommunikáció RFID/NFC érintőkártyás olvasók csatlakoztatására ad lehetőséget. Az érintőkártyás olvasóval ugyanis könnyen kiváltható a hagyományos nyomógombos kezelőegység, mivel a zónák és partíciók kezeléséről már nem a fali kezelőbillentyűzet, hanem a mobil applikáció gondoskodik. Ennek köszönhetően már nincs szükség felhasználói kódok beállítására, valamint azok megjegyzésére és időigényes beütésére sem.

MonitoringBook Home

Android- és iOS operációs rendszeren is futó applikáció. A beavatkozást igénylő eseményekről azonnali értesítést kap a felhasználó az alkalmazáson keresztül.

A segítségével távvezérelhető, ki- és bekapcsolható a riasztórendszer vagy annak egyes részei, felügyelhető a rendszer állapota, lekérhetőek a múltbéli események, és személyes segélyhívás is indítható az okostelefonról, illetve a rendszer automatizálása is megoldható távprogramozással.

MonitoringBook Pro

Webes szoftver, amelyen keresztül megvalósítható a teljeskörű távfelügyelet. A beérkező jelzések alapján a központ valós időben, szakszerűen intézkedhet.

A szoftverben kimutatásokat és munkalapokat készíthetünk, azokat szerkeszthetjük, az egyes intézkedéseket és beavatkozásokat kezelhetjük. A rendkívüli eseményekről szöveges és grafikus, a GPS koordináták alapján térképes tájékoztatást biztosít.

KÉRJEN SZEMÉLYES SmartAlarm 4in1 BEMUTATÓT!

Adja meg adatait az alábbi űrlapon, és kérjen egy személyes bemutatót, ahol egy demo berendezés segítségével élőben mutatjuk meg a SmartAlarm 4in1 riasztó működését, távprogramozását, távvezérlését és távfelügyeletét!

Az űrlap elküldését követően 1 munkanapon belül felhívjuk, hogy a találkozó helyét és idejét egyeztessük.

Erre a találkozóra szakemberünk magával visz:

- egy SmartAlarm 4in1 demo boardot,

- amihez tartozik egy RFID kulcstartó,

- egy rádiós távirányító,

- és egy okostelefon is, amin a MonitoringBook Home távfelügyeleti applikáció fut magyar nyelven.

A bemutató lehetőséget ad arra, hogy megfigyelje, kipróbálja a SmartAlarm 4in1 rendszerét, és pontosan felmérje, hogyan telepítheti és használhatja a mindennapokban.

ELÉRHETŐSÉG

Mohanet cím 1152 Budapest, Telek utca 7-9.
Mohanet cím +36 (1) 271-1141
Mohanet cím info@mohanet.com
Mohanet cím www.mohanet.hu